"Buah Hati Saya"

Tuesday, 31 December 2013

Final Week sem 5 -UTeM- !!


All the Best Semua Kawan2, Rakan2, Sahabat2 dan Teman2 ..

Semoga kuat menghadapi Final Week yang akan membuatkan kita Stress, Tension ...

Biasalah kan nama pun EXAM ..

Think positive .. Jaga kesihatan diri ..

Ingat harapan Mak Ayah ..

Senyum selalu walaupun xdapat jawab soalan exam .. Tapi jangan senyum sangat la .. nanti org fikir lain lak ..

Sem nie azie rasa  sem tenang bagi Azie .. Sebab .......................
Tade orang yang kacau hidup Azie kan .. 
Tade orang nak cari gaduh ..
Yela single kan .. Scandal semua da buang ...

Yeahh i like .. ^^
Semak je semua tu ..
Ehhh .. ok la nak study malam nie ada paperrrrr ..

Tata !! Good Luck !! Aja aja Fighting !!


Friday, 27 December 2013

Dagu Ku Tajam


Dagu Azie tajam ... ??

Cer tengok betol2 gambar .. 
Agaklaa .. tanya mak dgn ayah .. dorang pon tataw keturunan mana yg dagu tajam2 ..

Pelik .. Azie je kot .. 
Tengok dagu adik , abang n akak sume tadela tajam sgt ..

Bercakap je da nampak da tajamnya ..
Kalau senyum nampak gigi lagi laaaa ...

Sampai ada org panggil pembuka botol ..
Selalu orang cakap "siku" kang ..
Azie nak tukarla .. "dagu" kang ..
Haha ..


Ngeeee ....

Adakah lemak berlebihan ??
Hahaha ta agak2 ..
Tapela unik .. Ko Hade?? ..

Kenangan Kita-[23/12/2013]


Yowww .. Seoul Garden Most Wanted !!
Ehh .. Over lak makcik nie .. hehe ..

Okay Isnin lepas punya cerita .. 
Study Week dipenuhi dengan perkara yang meninggalkan seribu kenangan ..
Atas permintaan adik A dan abang A .. akak A turuti ..

Jom pergi Seoul Garden, bila lagi .. lepas nie da tade dah .. *sedih*
Makan puas2 sampai lebam .. tapi Azizi yang tak kenyang2 .. haha ..

Seoul garden banyak berubah .. 
Okla not bad .. yang pasti makanan dia the best ..
Nak dapat student price jangan lupa bawak student card, ataupun popular card ..
   
With Mai

Azizi dan Adam

Gembirakan Adik2 Abang nie .. haha ..
We alls .. Masjid Selat
It's me ^^

Kenangan nie akan Azie simpan baik2 seperti gambar2 rare kita .. hehehe ..
Thanks because be my friends .. 
Sayang korang ..
Ingat jangan putuskan silaturahim kita ..
Azie akan sentiasa ada ..

Maaf kalau ada kekurangan dari Azie ..
Thanks menyerikan hari Azie ..
ADAM,AZIZI DAN MAI


Saturday, 21 December 2013

20 Disember 2013 With Triple A


Jumaat 20/12/2013 ..
Mungkin malam terakhir kita kuar bersama untuk tahun nie .. Mungkin ...

Nak beli burger , kedai burger tutup .. 
Last2 makan Nasi Ayam Singapura la ..
Pastu, pegi klebang .. saja lepak2 .. duduk .. pasnie da tataw ada peluang lagi tak nak kuar bertiga malam2 .. huhu ..

Gelapkan suasana .. buat unggun kononnya la .. haha ..
Mesti orang lain pelikkan sebab tempat kita je terang ..
Unggun pertama by Azizi
unggun kedua by Azizi dan Adam
Ada orang jeles tengok Azie rapat dengan Mr. Sweet nie .. haha .. Sweet kee??
Alahaii apa masalah pon tataw ..
Biarlah .. Azie tetap sayangkan Mr. Sweet nie .. *puiihhh*
Baru kawan , Baru jadi adik abang kakak .. dah ada orang jeles2 ..

Jeles?? Sukanya .. Jelesla lagi ... >_<
Sahabat susah dicari taw ..

Bila berkawan dengan orang yang sama2 belajar , rasa semangat lain dengan berkawan dengan orang bekerja ..
Tak caya?? Cubalah ...

Percubaan snap gambar tanpa flash .. 
Cari benda tersembunyi .. jeng jeng jeng .. 

Jangan pandang !! Azie pakai flash !! Teruskan membuat istana mahligai haha ..
Bersungguh bina istana unggun dimalam hari ^^

 Diri atas dahan .. tingginya Azie ..
"Eh Azizi, lama tak jumpa .. nape makin pendek nie ..
Eh Adam, nape lagi pendek ??" - Perasan jap ..
Haha .. Ehhh ..
Berdiri atas dahan ...
 Ok sesi berangan .. Layan perasaan tue .. jangan nangis lak ..
Mula feeling titanic la .. jiwang ..
Minggu nie .. Study Minggu .. Ehhh Alamak salah cakap .. Study Week .. *Malu*

Itulah kenangan dihari Jumaat, dimalam hari, diklebang ..
Pasnie dah xde dahh .. Bila Lagi Kan???
BILA LAGIII ....

Lepas nie Zizi da takde dahhh ...
Rasa kalau ada tukul thor tue , da ketuk da kepala Zizi .. haha ..


Tapela ada rezeki datangla Melaka .. itupun kalau ingat orang Melaka nie haaa ...
Harap ini bukan PRANK ..

Thanks for this SWEET NIGHT ..
Hahaha ..
*Ok nak sambung study*

Saturday, 14 December 2013

Main Cium2 Kat Tangan Lak .. -_-



Pernah main cium2 tangan dekat jalan tar?? 
Azie da try .. Memang TERBAIK !!
Perghhh kepedihan hanya aku yg rasa ...

Nie lah pertama kali aku jatuh motor .. 
Kat UTeM lak tuu .. 
Nasib baik malam so xdela org kenal sgt ..

Masih segar dalam ingatan .. 
Malam .. belakang FTMK nak lalu kat selekoh tapi tak perasan lak kat selekoh tu ada pasir ..
Itu yang tergolek .. Kesian MBY calar .. time tu pk pasal diri .. tapi pk pasal MBY ..

Pastu adala dtg 2/3 mamat konon nak tolong tanya "ok tak? boleh bangun"
Azie tabole nak kuarkan suara hanya boleh angguk .. tuh jee ..
Termenung jap .. pk mcmne ley jatuh .. pandang bawah .. raba2 sikit ... Laaaaa ada pasir .. 
Nak maki sabar jela time tu .. nanti nampak kejantanan lak kan .. hehe ..

Part paling best masa nak balik ..
Tataw pon luka .. da jalan ... angin malam lak kan perghh memang terbaikk ..
Terasa pedih lak tetiba .. Tengok2 haaaaa hamik ko ... macam gambar kat bawah nie .. Tapi gambar nie da cuci da darah melimpah ruah tu ... 



Masa atas motor tu da membebel sorang2 ..
"Tuh la kau Azie Main jalan jeee ..
Selekoh tu ponnn da nama pon selekoh jangan ler longgokkan pasir ...
Aishhhh memnag bijakkk bijakkk ..."
Potpetpotpet ... sampai umah tercinta ..
Haha ... Azie memang camtu kalau stress , tak puas hati ke .. membebel atas motor sorang2 ..
Weekkk .. 

Tapi jangan risau .. Luka sikit tuh .. Biasa dah .. Haha berlagak ..
Azie kan kuat ... Macam Harimau !!


Inilah kenangan cium jalan tar kat UTeM .. 
Haha ..



Triple A


7 November our first date .. *phewiitt*
First date kita pergi tengok wayang cerita Thor .. pastu makan asam pedas .. sedapkan asam pedas kat situ .. ^^,

Tak sangka dah Sebulan lebih kita lakar saat first date tu .. *cewahh*
Tak sangka jugak dalam masa sebulan lebih tu kita da lakar pelbagai memori ..

Kita lakar bakat kat Giant,Bachang .. 
Ajak makan nasi beriani murah .. haha ..
Kita pergi Sagil ..
Pergi picnic kat Pengkalan Balak .. Teman pegi pantai .. Makan Yong Tau Fu .. (Sorang xde) ..
Hantar Azie pergi kem dan sambut kepulangan Azie balik dari kem .. *Kemain*
Pastu bagi suprise !! Bagi kura-kura yang kiut miut tuuu ....*saya suka saya suka*
Comel sangat .. Azie dah ada peneman ADAM JUNIOR n AZIZI JUNIOR .. *yeahh*

Teman makan NASI BERIANI

Teman pergi Pantai with Adik A .. Azizi ..

Asah Bakat Terpendam .. Abg A .. Adam ..

Sagil ..

Sagil ..

Pengkalan Balak

Kalau nak tahu .. Kehadiran korang telah membangkitkan semangat Azie ..
Mengajar Azie erti bersyukur ..

Azie cuba jadi kawan dan sahabat yang terbaik ..
Insyaallah Azie cuba k ..
Abang A, Adik A .. Terima kasih .. Akak A takkan lupa Our Triple A forever ..
Walaupun Adik A cakap dia ada sem nie je .. nanti dia da tak balik Melaka .. 
Tapi tape .. Wechat kan ada .. Facebook kan ada .. Twitter kan ada .. *Haha*
Tape ada jodoh kita jumpa lagi k ..

Rasa bertuah mengenali korang .. Azizi dan Adam .. 
Jangan lupa event kita lepas Exam nanti ..
Thanks ^^

Saturday, 26 October 2013

Buang stress !

Melihat lampu bercahaya .. bintang berkedipan ..
Sumbang suara !
Isi perut yang tak kosong ..
Lupakan kerja .. lupakan assignment .. lupakan .... aq stress ..

Thanks doris for treat us ..
Thanks fiza sudi layan aq yg ta berapa nak siuman semalam ..

Next time kuar agy taw .. aq agak tak berapa nak aktif sejak2 nie ..
Muka pon mcm org sakit je nie ..

Semalam sebelum kuar mak pesan ..
Azie hati2 .. dua hari lepas mak mimpi buruk pasal kau .. aq pon diam jela .. tanak tanya la mimpi apa .. org ckp bnde tak baik jgn dicerita ..

Setiap hari aku menunggu kamu ..
Feel hopefully ..
I wish one day ♡♥

Thanks for everything ...


posted from Bloggeroid

Friday, 25 October 2013

Jumaat Dirahmati

Salam Jumaat !

Pagi2 da bangun semata-mata nak laksanakan fardhu kifayah .. Hari nie ada presentation lab ergonomic .. okay settle satu masalah ..

Ada nie lagy satu masalah .. subjek elektrik .. apa masalahnya ?
Ada ar malas nak citer wat sakit hati je ..

Pastu disebabkan kelas elektrik cancel .. kitorang g pesta konvokesyen .. makan sup .. borak2 .. sup panas makan dlm suasana panas .. peluhh menangis .. hehe ..

Taw kenapa aku malas nak pk masalah .. sbb hari2 aku balik rumah tgok muka mak ayah .. tenang je hati ..
Mak selalu jadi pendengar setia dan penasihat aku ..
Mak marah , risau sebab syg ..
Ayah pon sama .. walaupun nampak diam tp berisi gak ..
Ayah selalu jd assistant mak ..
Klu mak bantah .. ayah akn pertimbangkan segalanya ..

Duduk rumah family nie bukan kije lecturer je aku kena buat .. banyak lagy kije .. tp aku tak kisah selagi aku boleh tgok mak ayah aku senyum ..

Masalah lain semua aku tolak ketepi ..
Tak penting .. yang penting aku buat kerja .. aku pelajar aku juga anak yang ada tanggungjawab ..

Bestnya kalau dapat pegi pantai ..
Eryn balik laa .. rindu mehh ..

posted from Bloggeroid

Thursday, 5 September 2013

Happy Seoul Garden With Buddies ^^



4 September 2013 .. Haluan kami adalah Seoul Garden Mahkota Parade Melaka ..

Akhirnya sampai juga kat sini .. Merancang dilewat malam .. Pada mula Mai n Afiq yang sebut2 nak date kat Seoul Garden .. Lama2 ramai lak yang bersuara nak ikut ..

So jadi topik perbualan malam sebelum Reunion nie 
"Siapa nak join? Pukul berapa? Nak naik kereta siapa?"

Sampaikan nama group daripada BUDDIES bertukar tukar ..
Kelas bahasa pon ada .. Siapa yang wujud dalam group tu tp menyepikan diri .. nasib korang la .. 
Notification beratus ratus ..

Then lagi satu .. Plizz jangan typo dalam group tu ..
Habis kena menganjing ..

Apa2 pun kalau siapa yang sekepala korang terasa seronok ada kawan2 seperti mereka ..
Walaupun kadang2 terasa nak hangin jee .. tapi dorang jugakla penyampai berita .. penghibur lawak sengal2 ubi ..


Makan2 sampai lebam

Cik Mai .. my bff ..

Kesemua puteri2 yang ada .. putera xnak bergambar ..
JUAL MAHAL

Thanks semua .. Menceriakan hari2 sebelum masuk belajar semula .. Coconut shake da .. Seooul Garden pun da .. Lepas nie wat aktiviti lain .. Pastikan ramai yg join ...

Belajar rajin2 .. Jaga diri kat tempat orang .. Semoga berjaya dunia dan akhirat .. Insyaallah .. Aminn .. Cuti sem jumpa lagi ... ^^

Monday, 26 August 2013

Buddies's Raya


Ini cerita kami semua !!!
Betol betol betol ...

Buddies ex-SMKTT 2018
Ini je yang ada .. Tak ramai pon sebab masih di kampung halaman ..
Yela Raya ketiga kan .. Mestilah tengah syok beraya lagi ..

Macam2 perangai .. macam2 kerenah .. 
Semuanya spoting belaka ..


Azizi demam raya ..

Kami wakil gugurl Buddies ..

Suprise befday dirumah Eryn ..

Jejaka yanng hadir open house rumah Rahman

Gadis2 pulak ..

open house rumah azian ..

Semoga ikatan ukhwah yang terjalin antara kita berkekalan sehingga akhir hayat .. 
amiin ..

Terima kasih kerana menjadi sahabat yang bernilai ..

cc : Masturah , Eryn , Yanti , Hasmizah , Syahidah , Shafirah

Wednesday, 14 August 2013

Di Pagi Raya 2013


Hai .. Azie nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin ^^

Da seminggu raya baru boleh update blog nie .. Lama jugaklah tak berblogging ..
Pagi raya korang semua pakai baju kurung apa? Warna apa?
Azie pakai baju kurung biasa je .. Simple .. 
Adik-beradik semua pakai warna ungu ..
Hehe .. Kalau tahun lepas kitorang beraya di hospital tapi tahun nie ALHAMDULILLAH ..
Ayah dah boleh jalan sikit demi sedikit .. Doakan ayah Azie cepat sembuh ye ...

Tahun nie ramai sedara mara datang rumah .. Sampaikan kuih raya dah banyak yang habis ..
Semua datang nak lawat ayah .. 

Mak tahun depan kita kena beli kuih raya lebih sikit .. !!

Selamat Hari Raya !!

Dari kiri : adik, saya , kakak dan abang

My Siblings ^^

Friday, 28 June 2013

Show Off Kekasih Gelap





Tadaaaaa ......!!
Inilah JANTUNG HATI saya ...
Muhammad Bukhari Yaya .. (MBY)
Mana nak pergi dengan dia ..
Hahaha .. Segak Bergaya ..
Tapi dah bercalar sikit sebab haritu jatuh motor .. 
Tak stabil sehari ..
Nasib baik takde pape ..

Nasib baik pakwe I tak parah .. Luka sikit je .. Alaa lecet tu normal la kan ..

Thursday, 27 June 2013

Tiket Percutian Sepanjang STUDY WEEK dan EXAM WEEK




Seperti yang kita tahu STUDY WEEK tu adalah MINGGU BELAJAR untuk persediaan exam minggu depan ..

Tapi ...

Inilah dia percutian selama study week berlangsung ,,

Sebelum bermulanya Study week kami da berfoya2 .. Kononnya nak pergi main bowling tapi ramai sangat ... So , kitorang pon pergila TANGO kat BUKIT BERUANG tu .. Karok !!
Bersama Mai .. Azizul(kawan mai) dan Nash ..


Hari JUMAAT malam .. pergi keluar jumpa rakan2 yang jarang berjumpa .. pergi makan KFC bersama budak mata besar nie haaa ..


Hari Sabtu rehat2 .. Study2 ..
   
Ahad malam .. Cakap kat Nash nak makan char kuey teow la .. Dia pon bawakla pergi kedai yang dia sebut sedap tu .. Rupa2nya kat Klebang .. Sedapla .. Bolehla .. Tapi ta nampak makanan nyaa GELAP ..... Haha konon2 nak sweet2 laa?? -_-


Hari Isnin .. Tepon makcik nie, pastu dia pon ajakla makan ROJAK .. Nak pergi makan kat kedai pak imam tapi tak bukak ... Jadinya macamnie .. pergi AEON JUSCO beli barang dapur .. Settle g cari sampai ke Klebang .. haha Klebang lagi ... haiiiishh ..




Tadaaaaa*** Rojak mamak klebang .. hmmpp bole laa ..

Hari Selasa pulak .. malam tu rumah Nash ada wat kenduri selamat .. Ajak MAI .. Bab makan nie memang aktiviti kitorang la .. haha .. tapi .. Nak taw .. Rupa2nya NASH dan MAI nie sepupu !! Omaigodddd ... Da sampai depan umah baru Mai cakap nie umah sedara dia .. Wahhh jejak kasih nampak ..... Hahahaha .. Sori Mai kita tataw pon dia sepupu awk dan awak pon baru taw masa tu ... Jadi redha jela ..

Selepas itu .. Rabu kami keluar gak bincang pasal HERBALIFE sementara tunggu adik2 kami balik berjalan .. Malam tu pulak pergi kediaman BUNGA RAYA .. Layan kawan2 yang berminat dengan produk HERBALIFE ..


Khamis pulak lepas zohor .. Mai kata kedai pak imam tu bukak .. Huhhh ?? o_O 

Apa lagi jom pergi makan .. haha ..
Kuar lagy ... Rojak lagy ...



Selepas kenyang makan rojak .. Lepak kat Pantai Eye On .. Nia antara gambar yang seksi .. HAHA !! SEXY LIPS kau ..


Hari Jumaat pulak .. petang tu teman Miss Eryn pergi cari tudung kat MELAKA SENTRAL ..
Sebab malam tu kawan baik dia nikah .. Cari2 .. Terserempak dengan En. Hafiz !!
Hehe .. dua kali pulak kan .. Bukan senang nak jumpa pakcik tu .. Al maklum la sibukkan ..
Then , selesai cari tudung .. lepas maghrib yang ta berapa nak lepas maghrib ... pergi MASJID TANAH .. Kawan nikahh oiii .. 

Alhamdulillah dengan sekali lafaz dia dah jadi isteri orang ..
Makanan malam tu memang superb !!! sup gearbox !! 



 Nie lah dua orang sahabat yang sentiasa ada sewaktu susah dan senang .. Love u so much !!

ERYN dan MASTURAH

Keesokkannya pulak .. Majlis Perkahwinan dia pulak kan .. Bertolak pukul 12 balik dalam pukul 4 sebab ada 2 kenduri .. Waktu nie Hafizah dapat lepas dan dia join kami !! .. Driver seperti biasa ,, Miss Eryn ... hehe .. Kenyang2 ..

FIZA dan ERYN


Balik2 je dari kenduri kawen .. Miss Eryn call .. suh datang rumah dia .. tolong2 malam tu ada kenduri ..
Malam Sabtu pulak .. Kenduri rumah Eryn .. Kenduri Arwah .. Saya ber'punjabi' Haha ..
Datang makan .. lepak2 .. ada anjing hitam menyalak2 .. pastu kitorang halau2 mengadu kat anjing kurap .. anjing kurap konon nak dtg serang .. Tapi abg Eryn Sound terus gigil .. haha kbai ..
Ohh sambung cerita .. selepas kenduri tu .. Nash dtg jemput lak ajak g pantai .. dia ckp dia bosan .. Sampai2 umah dlm pukul 11 lebih .. Penat **

Punjabi malam hari ..
Hari Ahad pulak .. Teman Miss Eryn pegi PAGOH, MUAR .. Hantar nenek dia .. Sambil2 tu .. singgahla kedai MEE BANDUNG MUAR .. Wahhh sedapp .. nyum nyum nyum ... hehe ... 
Heyyy Azie Isnin Exam taw !! Hehe .. Ye taw .. 

ISNIN Exam .. 
SELASA study ..
RABU Exam ..

Exam seterusnya ? Hari SELASA Depan .. -_- .. Lama kan .. Tiba2 En. Hafiz mesej ajak kuar .. Dia cakap nak karok ..  Kebetulan Mai pulak ajak makan KFC .. Hee .. apa lagi .. 

Hari Sabtu .. Kuar mula2 makan KFC pastu Karok !! Yeahh .. Hepi sangat ..

BERSAMA ^^

Fokus Exam2 .. Selasa Malam Exam ..
Hari Rabu petang pegi Hostel kemas barang2 ditemani Mai ..
Hari Khamis Exam pagi .. Pastu Merdeka !!

Khamis malam .. Beli CAPATTI .. Kawan2 nak makan .. Bagi kat Aiman dan Fikri sikit .. 
Selepas tu .. pergi RESTORAN ARAB DIMA kat BUKIT BERUANG .. nyum nyum nyum .. banyaknyaaaa nak habiskan ... kenyang sgt2 ....
 Dah kenyang?? Angkut barang2 kat hostel bawak balik rumah ... 


Hari Jumaat .. Lepas Asar .. Dah janji dengan Fikri nak teman dia sampai dia naik bas .. Okay .. Roger n out .. Kuarla Berdua?? Dia tanak ajak kawan2 dia nt kawan2 dia nakal2 .. heee .. 
Budak Tecik nak balik Perak .. 

Tunggu budak bujang siap !!

 Nie dia budak tecik bajet tomey .. Hahaha ..

Macam adik dan kakak kann ..

Berakhirlaa Percutian Study Week dan Exam Week ...
Tapi ...... Tade cuti !! Yang ada .. Amali Kejuruteraan sampai lah 6 September 2013 !!
Wahhh Selamat3 semua nya .....