"Buah Hati Saya"

Friday, 12 April 2013

LIFE IS NOTHING WITHOUT FRIENDS


Apa akan jadi ye bila kita hidup tanpa kawan ?
Mesti bosan .. tade life ..

Ada je orang yang tak suka bergaul dengan orang tapi kita mesti akan nampak jurang perbezaan antara orang yang suka berkawan dengan orang yang tak suka berkawan ..

Bagi Azie la .. Orang yang tak suka bergaul nie bezanya ialah :
1) Cara mereka berfikir , mesti tak sama punya lah .. tak caya? nanti kalau korang jumpa kawan yang tak suka bergaul, cuba korang ajak berbincang sesuatu topik .. Haaa .. nanti korang taw la ..

2) Tak pernah nak kisah perasaan kita , maksudnya mereka pentingkan diri sendiri .. bukannya salah kalau nak pentingkan diri sendiri tapi kena tepat pada keadaan dan suasana la kan ..
Ini tak .. dalam hati dia lantak kau la janji aku senang .. Haaa ..

3) Pandang serong .. Kalau nampak kita , seolah olah dia nampak orang paling dia benci .. Tengok mata pon taw la .. Haaa .. bertapa hebatnya mata dia time tu ..

4) Tak suka berkongsi .. Dah nama pon tak suka berkawan .. Apa2 cerita sorang2 la .. Tak bestnya .. Haha ,, bukan cakap nak bergosip tapi memang tak best ..
Contohnya kalau kita menang pertandingan ke kan .. kita mesti nak cerita kat kawan paling rapat tapi kalau takde kawan?? Cerita dekat sapa?? Ohh Family ada ...

Tapi apa2 pon hidup nie perlukan Kawan ..
Mula dengan kawan bila sekepala barulah berSahabat ..
Seriously kalau takde kawan rasanya hisup nie NOTHING ..
Manyak ta syokk oooww ..



So hargailah Sahabat anda yang anda rasa mereka sangat memahami,beriman,menghormati dan sangat berjasa ..
Sayangilah mereka ..
bukan senang nak jumpa Sahabat yang boleh Sehati dengan kita ..
Thanks Sahabat2 Azie yang selalu ada bersama Azie ..
Sayang korang sangat2 ..
Credit to : MASTURAH , ERYN dan semua sahabat yang selalu bersama Azie .. >_<

4 comments:

  1. Betul tu.. jaga lah kawan anda baik2.. kawan ketawa senang cari, kawan sehidup semati tu yg payah.. Love my frends... :D

    ReplyDelete
  2. setuju...
    selalunya, bila jumpa orang macam nie memang tak expect much...
    Tapi still berkawan la macam biasa. just tolong kalau dia mintak tolong.
    but still, don't really expect much..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ,, kita kawan je .. tp ta banyak yg boleh sama dgn pemikiran kita ..

      Delete

Komen yang murni2 saja ye .. Terima Kasih ..