"Buah Hati Saya"

Monday, 22 September 2014

Tempat Praktikal Aku di Tamco Switchgear


Hi korang .. masih mencari2 tempat praktikal teruskn usaha .. 
Siapa yang tak lama lagi akan memasuki zon praktikal tu mintalah cepat2 ye sebab bukankita sorang dua je yang mintak tapi ramai taw .. pesaing tu memang ramai ..

Okay nie tempat pratikal aku(maaflah orang melaka memang kasau sikit kih3),
Tamco Switchgear (Malaysia) Sdn Bhd di Shah Alam


Disinilah tempat aku mengukir kenangan , menimba ilmu selama 10 minggu ..
Banyak benda aku belajar, banyak perkara terukir ..
Menambah kenalan yang lebih tua dari kita .. kakak2 abang2 ..
Huhu kenangan yang bernilai walaupun tak sabar nak habiskan praktikal ..
Aku asal Melaka belajar pun di UTeM Melaka
Praktikal pulak kat Shah Alam .. Menetap di Petaling Jaya ..
Kenapa tak sewa dekat2 tempat praktikal? Bukan banyak rumah sewa ke?
Haha memang banyak tapi 10 minggu tu rasa tak berbaloi nak keluarkan duit deposit dan duit sewa ..
Tak mampu lahh .. mahal kot kat sana .. elaun pon baru rm500

Nasiblah ada kawan duduk kat PJ tu .. So kita share duit sewa la yee .. hihi ..
Kalau dah kerja takpe la sebab nak duduk lama kann .. 

Sekarang aku da jadi SENIOR!!(berlagak sikit) kih3 .. konon jee ..
Sem 1 tahun 4 .. Projek Sarjana Muda 1 (PSM1) da bermula ..
Berdebar2 rasa hati ini .. haiyakkk ...
Takpe apa yang kita lalui itu semua pengalaman dan pengetahuan ..
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita sebab tu dia hantar kita sampai DISINI ..
Dia tahu kita bole buat !!
Doakan saya berjaya yeee .. Sayang Semua Muaahhh !!


Nie kawan2 seperjuangan saya di sana .. Terima kasih semua ... hehe ..

  

#rindutamco
#rindukakakabangyangnakal

Thursday, 18 September 2014

A'Famosa Waterpark La Kiterrr ...


Aktiviti hujung minggu bersama kenalan Terengganu ..
Mengeratkan silaturahim antara negeri .. 

Tak sangka lak aktiviti tido bertukar arah ke A'Famosa ..
Kepada sahabat2 saya, terima kasih kerana sudi layan Azie nie ..
Redha jela ye atas kekurangan ..




 Selepas masuk Zone A'Famosa, ada la beberapa rumah yang cantik .. jadi kami mengambil peluang bergambar .. bukan senang nak bergambar dengan artis .. hehehe .. oopssss ..





Tak sangka dari satu jadi banyak pulak ..
Kawan saya kawan awak jugak ..
Share kawan tak salahkan ..
Cara kita sama ..
Semoga hubungan saudara sesama islam ni terpelihara dan dirahmati ..

Terima kasih untuk hari yang indah ini ..

13 September 2014 , YOU MAKE MY DAY !!

Monday, 15 September 2014

Ke I-City kah kiter??





I-City !!

Akhirnya .. saat yang dinanti2kan ..
Sebelum melangkah kaki keluar dari bandar Shah Alam kita mesti pergi I-City ..
First time ,, Second time ,, much memories .. much love ..

Mula2 hanya bertiga saja bersuka ria ...



Amik2 gambar sana sini .. pusing satu I-city .. Penat .. jom balik ... 

Tiba2 ... *cehhhh*
Eh2 .. Adam .. Yeahh itu adam dan kawan dia fareed ..

Kebetulan lah kann .. Kecik je Shah Alam nie haha ..
Tu nama nya jodoh kawan2 .. 




Try satu game selepas dirayu dan dipaksa oleh Azie kahkahkah ..


Selepas borak2 .. Sesi suai kenal .. Main satu game .. Amik gambar lagi *cameraman banyak*

Berakhirlah kisah kami di I-City ..
Tenkiu korang kerana berjaya membuat gusi ku kering dan penat utk ketawa ..


Happy day 26 August 2014

Friday, 6 June 2014

Cameron Highland ke kita?


Dari Melaka ke Cheras ..
Dari Cheras ke Cameron Highland ...  Yeahh ..

Perkara wajib selfie !
Mak een lambat siap so adik comel selfie sorang2 la ..


Masa perjalanan ke Cameron kitorang lalu Tapah .. Abg Mak een suruh katanya lagi selamat dari ikut Simpang Pulai .. Sebab perbezaan ramai org atau tak je .. Nanti apa2 hal kan susah .. xde sapa nk menolong .. huhu ..
Dari Cheras ke Cameron adala dalam 4jam camtu ..

Best sangat dapat makan strawberry celup coklat .. Nyummyyy ..
Azie suka pergi sini sebab keindahan alam laaa .. Azie ni suka tempat2 camnie ..




 Bersama Mak een .. Hehe .. 
Nanti ada rezeki kita cari tempat2 camnie lagi yeee ...

So,nanti kalau da kawen , datang sini nak honeymoon pon boleee .. Azie xkisah janji tenang .. 
Honeymoon??? Wahhhh .. Kemain lagi ye ..
Hehe .. kenangan ,, rindu nak pegi lagi ,, haishh ..