"Buah Hati Saya"

Monday, 22 September 2014

Tempat Praktikal Aku di Tamco Switchgear


Hi korang .. masih mencari2 tempat praktikal teruskn usaha .. 
Siapa yang tak lama lagi akan memasuki zon praktikal tu mintalah cepat2 ye sebab bukankita sorang dua je yang mintak tapi ramai taw .. pesaing tu memang ramai ..

Okay nie tempat pratikal aku(maaflah orang melaka memang kasau sikit kih3),
Tamco Switchgear (Malaysia) Sdn Bhd di Shah Alam


Disinilah tempat aku mengukir kenangan , menimba ilmu selama 10 minggu ..
Banyak benda aku belajar, banyak perkara terukir ..
Menambah kenalan yang lebih tua dari kita .. kakak2 abang2 ..
Huhu kenangan yang bernilai walaupun tak sabar nak habiskan praktikal ..
Aku asal Melaka belajar pun di UTeM Melaka
Praktikal pulak kat Shah Alam .. Menetap di Petaling Jaya ..
Kenapa tak sewa dekat2 tempat praktikal? Bukan banyak rumah sewa ke?
Haha memang banyak tapi 10 minggu tu rasa tak berbaloi nak keluarkan duit deposit dan duit sewa ..
Tak mampu lahh .. mahal kot kat sana .. elaun pon baru rm500

Nasiblah ada kawan duduk kat PJ tu .. So kita share duit sewa la yee .. hihi ..
Kalau dah kerja takpe la sebab nak duduk lama kann .. 

Sekarang aku da jadi SENIOR!!(berlagak sikit) kih3 .. konon jee ..
Sem 1 tahun 4 .. Projek Sarjana Muda 1 (PSM1) da bermula ..
Berdebar2 rasa hati ini .. haiyakkk ...
Takpe apa yang kita lalui itu semua pengalaman dan pengetahuan ..
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita sebab tu dia hantar kita sampai DISINI ..
Dia tahu kita bole buat !!
Doakan saya berjaya yeee .. Sayang Semua Muaahhh !!


Nie kawan2 seperjuangan saya di sana .. Terima kasih semua ... hehe ..

  

#rindutamco
#rindukakakabangyangnakal

5 comments:

  1. salam cik hazirah,
    saya student utem jgk skunk nie...
    boleh tahu serba sikit tempat LI nie???
    sbb saya baru dapat jwapan boleh LI kat situ...
    skunk nie pening sbb dapat dua tempat..
    satu lagi dekat malaysia transformer..
    so leh citer sikit>>>>
    pluang nk kerja situ besar x???
    sebab sy LI semester akhir selama 6bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually depends on department jugakla .. mcm sy department production .. klu nak ckp psl peluang pekerjaan .. rasanya xde masalah kat Tamco ni .. tp satu masalah dia .. elaun lambat masuk la .. biasala mana2 kilang pon klu elaun budak praktikal ni mmg lambat dorang masukkan .. bab kerja ok je .. stress pon klu ada stock check .. tu pon bukannya tiap bulan ada .. stahun pon maybe dlm sekali dua .. =) 6bulan lama tu .. Enjoy your LI ok?

      Delete
  2. Assalam nk tanya mcm mana praktikal kat sini okay tak ..kalau okay saya juga nk mohon ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam .. okay je =) mcm komen kt atas elaun lmbt sikit la .. biasa la praktikal kann

      Delete
  3. salam cik hazirah,
    saya student uthm...masih lg mencari tmpt praktikal...sy mcm berminat plak nk praktikal dkt tamco ni...sbb selari dgn course sy..sy nk tny lh environment kerja dkt tamco ni mcm mna...ok ke tak? Enjoy tak? Sbb sy praktikal 6 bln jugak..huhu..hrp cik hazirah boleh bg pencerahan...

    ReplyDelete

Komen yang murni2 saja ye .. Terima Kasih ..