"Buah Hati Saya"

Wednesday, 15 July 2015

Happy End of PSM

Apa perasaan Azie bila berjaya menghasilkan buku jilid nama sendiri?


Jawapannya, seronok, gembira, nak nangis .. semua ada taw .. yela, buku tu melambangkan penat lelah, kegigihan selama setahun untuk menghadapi segala cabaran.
Bukan senang nak siapkan, setiap minggu kena jumpa Supervisor untuk mendapatkan info2, bantuan, keterangan, baiki kerja kita .. senang cerita tanggungjawab supervisor nie membimbinglah.
Besar jasa supervisor tu, apa2 pon janganlah pernah sekali pun sakitkan hati supervisor tu. Apa saja yang dia suruh, buat je. 
Bak kata pensyarah Azie, "Ini semua duniawi".
Walaupun pada mulanya rasa, "boleh ke aku siapkan projek nie?" tapi dengan keyakinan dan rasa beranikan diri tu ada. Takpe teruskan je Azie. Manade benda senang dalam dunia nie kan. Ini baru alam pembelajaran belum lagi alam pekerjaan. 
Usaha, Berdoa dan Tawakal.
Pengorbanan sebagai seorang pelajar tahun akhir, korban segala waktu dan korban duit(kihkihkih).
Seronoknya bila kita sibukkan diri ni, kita dah tak ingat dah masalah hati nie. Memang lupalah! 
TAPI jangan lupa tanggungjawab sebagai UMAT juga ye ....... Jangan tinggal SOLAT nanti tak berkat.
I'm happy GIRL!


Thanks to all my supporter because always besides me when needed.
Thanks Tn. Hj. Ab Rahman Mahmood a.k.a My Supervisor always guide me.
Thanks to my parents because always support my money(haha).
Thanks to all my friends because always pray for me.

Monday, 4 May 2015

Rindu Zaman Sekolah

'

Rindu zaman sekolah ..

1. Selepas SPM, mesti ada yg stanby kilat2 atau tepung utk kenakan kawan2 .. Pastu cikgu jerit sebab bersepah kelam kabut masing2 selamatkan diri.
2. Kalau dapat pergi tandas memang tandas tu tempat melepak, tunggu sampai lagi 10 atau 5 minit nak habis waktu baru masuk kelas.
3. Cara kita berbelanja masa di sekolah :
40% – Kantin
30% – Koperasi sekolah
20% – Makanan ringan
10% – Nak pegi public phone nak kol pakwe*hahaha*
4. Kalau cikgu cakap soalan nie ada kesilapan, terus ramai2 cakap yeayy markah bonus!
5. Tempat lepak masa rehat tepi  longkang berhadapan padang.*syokk oo ada angin*
6. Perhimpunan – pengetua suka cakap *eaa* then pelajar ramai2 menganjing ikut balik perkataan *eaa*
7. Tak dapat buku teks masa tingkatan 4 sebab ayah kerja kerani kat Petronas. Sampai Tangkak nak cari buku teks. Masa tu baru nak hargai buku teks.
8. Bila buat homework, mesti siapkan homework cikgu garang dulu. Takut kena denda.
9.“Spotcheck!” – cuba sedaya upaya sorok handfon di mana saja yang boleh, termasuk dalam baju dalam
10. Ayat kenakan kawan :
“Aku tak tau lah apa no hp dia tapi no hp mak dia aq taw la ko nak?
“Boleh tolong ambilkan bola kat Store? Tapi Cikgu cakap store tu berhantu lah”
11. Conteng meja secret admire masa waktu PJK sekali dengan sortform nama kahkahkah " Love U-AR"
12. Suka pergi perpustakaan, bukan untuk membaca tapi sebab nk tengok boyfriend bertugas kat kawasan perpustakaan-bf pengawas-
13. Masa paling best bila cikgu cakap – “buat kerja sendiri”
14. Potong kuku sebelum perhimpunan sebab tak nak kena denda kerana “kuku panjang”
15. Rasa tak puas hati bila cikgu pindahkan tempat dari duduk sebelah kawan ke tempat lain.
16. Waktu agama je ready tutup dagu sebab takut ustazah mengajar sambil tarik dagu aq.

Luahan kawan, dia cerita masa sekolah dulu cikgu selalu cakap, "belajarlah rajin2, nanti da masuk U da xde homework, belajar tade macam kat sekolah kena push, tak susah macam sekolah".
Cikgu tipu!! Saya masuk U banyak gileee assignment,projek, projek akhir tahun/thesis, assignment sentiasa mengejar!! Lagi stress ..  Hahahaha Jengjennnngjennnnggggg..............

Monday, 27 April 2015

Katannya Hati Dia ~~~


Suka satu petikan ni, jumpa kt instagram .. Terkesima baca dan boleh abadikan dalam diri Azie yang tak pernah jaga hati sendiri sampaikan sanggup mengalah walaupun Azie tau benda tu sakit dan mesti akan memalukan diri sendiri.


Sila baca ..

Kadang kala rasa nak pergi jauh dari semua orang, nak dating dengan hati sendiri, nak tanya hati sendiri adakah dia dah penat? Mahu rehat?

Kadang kala kita dah rasa kita dah terlampau baik dan sampaikan kita tak patut buat macam tu demi jaga hati orang ..

Ada kala kita kena jugak jaga hati kecik kita nie ..

Semua orang ada ego masing2 tapi ego tu yang musnahkan hati orang ..


Monday, 6 April 2015

Sagil Gunung Ledang Johor



Kisah sagil nie dah bape minggu lepas 20/3/2015 .. Tapi harini baru ada rasa kerajinan tuh datang nak berceloteh kat sini ..

Cadangnya nak tunggu bodyguard join sekali tapi dia ada janji dengan orang lain .. jadinya untuk memuaskan  hati masing2 kita pergi jugak tanpa bodyguard kih3 ..

Azie nie suka keindahan alam .. so jangan pelik kalau mostly gambar azie ada pantai .. kih3 ..

Kitorang gerak dalam pukul 9 sampai pukul 10 lebih .. Sampai2 je terus cari tempat yang tak ramai orang .. sebab kitorang nie jenis tak suka ramai2 .. pening kepala haha .. Nasib sempat pergi beli nasi lemak .. sebab naik tangga nak dapatkan tempat yang cun perut pon berbunyi, siap karok lagu dangdut lagi .. haha ..

Keindahan CiptaanNya


Duyung2 UTeM


Zizie konon sweet la siram air gitu?


With my k.lia yang suka Pukkk 


Gaya kena bawak arus .. Errrr ..



say 'cheese' .......

Tangan Zizie selalu jadi monopod kitorang haha ..


3 jam berendam cukuplah

Selepas 3 jam .. berendam .. dah pukul 1 kitorang gerak balik .. Tengok orang pon da makin ramai .. yela hujung minggu kan .. lagipun terfikir nanti nak beratur panjang2 nak mandi .. bilik air 3 je .. 
Perempuan ni kalau mandi lama2 .. penat nak tunggu, boleh berangan sampai korea taw !

Huhu so kalau nak datang, datangla awal pagi .. tenang je rasa ..
Rasanya da setahun lebih tak datang sini ..
Yela busy kemain lagi .. huhu ..

Friday, 13 March 2015

My Boyfriend Always Sweet and Black !

My Boyfriend yg Hitam dan Manis. Ehh Meow .. Yess ,, niela my boyfriend sekarang .. 
Ganas, nakal, manja, baik(waktu mandi je)
Bila da jaga dari kecik mestila da macam layan anak sendiri, tak sampai hati dengar dia bersuara sedih kuat2, mesti kelam kabut keluar cari dia .. Yela sapa tak sayang boyfriend oiiii ...

Bulan pertama diberi kasih sayang
Selepas 2bulan diberi kasih syg tak muat da bakul tu 
Aksi nak cari perhatian pertama

Aksi cari perhatian kedua
Sombongkan diri

Waktu paling seronok nak buli dia .. Waktu dia tido . . .
Tarik kaki .. Geletek perut .. Alih tempat tido .. Pusingkan badan dia .. Buatla apa pon dia tetap nak tido ..
Aksi Menggoda

Kes rindu bakul yang da tak muat 
Bodyguard Si JR
 Kes buat muka sedih bila Tuan dia nak tinggalkan dia .. Macam lama tak jumpa lak ..
Tengok je Tuan dia Selfie

Menyelit2 
Bila waktu ganas, ganas sangat habis tangan dia gigit ..
Tapi waktu manja, manja sangat ..
Apa pon my favourite pet ever !
Memang suka kucing dari dulu xkisahla hitam keee .. kucing tetap kucing .. always cute ..
Nak amik hati Azie kena suka kucing jugak .. Haii Hitam Manis ~~

Wednesday, 11 March 2015

Oceanarium The Shore Melaka

Hi korang ! Nak tunjuk sikit apa yg seronoknya Oceanarium di The Shore yang baru je bukak tahun lepas. Ermm Oceanarium best untuk sesiapa peminat tegar haiwan2 nie .. Bolehlah bawak adik2 anak2 melawat .. 
Masuk bukan free ok. Kenalah bayar haha.
Dewasa : Rm28
Kanak2 : Rm18
Warga Emas : Rm18
Azie da masuk tuh pon orang belanja kihkihkih .. Mula2 masa diajak masuk tu terfikir kenapalah dia nak sangat masuk dalam nie .. Aishh(mengeluh)
Tapela ikut jela .. Masa da masuk tuh teruja sebab dapat sentuh ikan paus pasir, tapak sulaiman. Haaaa masuk2 je taw .. belum jalan habis lagi .. Pastu tertarik kat tempat kura2. Macam2 jenis kura2 ada kat situ, yang paling RARE adalah KURA2 KEPALA ULAR. Serius pelik kepala dia panjang dan sebijik ular!! Haha sorry la Azie nie suka kura2 sebab Azie ada dua ekor kura2 kat rumah nama dia Adam JR dan Azizi JR. Hihihi okay tengoklah serba sedikit gambar dan video yang ada tuh ye ..
Patung Kuda Laut

Ikan apa lupa dah nama dia .. Haha

StoneFish ikan paling berbisa didunia

nie pon tataw apa nama HAHA

Okay nie paling best!!! Penyu yang comel .. banyak sangat .. dapat tengok secara dekat. Arghhh rasa xnak balik taw tengok penyu nie .. haha comel sangat ..


Nak taw lagi?? Pergilah sendiri .. Sebabkan azie suka haiwan2 nie .. So rasa nak masuk lagi ..


"Selamat datang ke Melaka Bandaraya Bersejarah"

Wednesday, 4 March 2015

Permulaan Sem 8


Permulaan Sem 8 ..
Segarkan badan masing2 .. Lama sangat da rehat nie .. huhu ..
Lama tak main badminton .. bila dapat main, pulun habis2 .. haha berpeluh2 xnak henti .. kau hado? hahaha .. 

Paling best kak lia .. ingat tengok je sebab tak bape nak sihat sangat ..
Tapi apa kan daya .. aura nak main kuat sangat ..
Kasut sukan xbawak pulak , xpe kaki ayam jela .. buat macam rumah sendiri ..

Yeay kita ENJOY!!

Ayer Keroh Sport Centre Terbaik ~

Saturday, 24 January 2015

Mahkota Parade --> Seoul Garden --> Klebang




Cerita da lama , hampir nak basi tapi baru nk update ..
Sekarang tengah bosan sebab tu rajin update blog nie .. 

Nak cerita jadi Driver kepada Zizie dan Anak2 Sedara dia .. datang dari Terengganu .. Zizie ni da lama tak jumpa anak2 sedara dia ni .. Rindu la kan .. Azie pon temankan la .. 
Ala macam tak kenal Azie nie .. Kaki jalan kann .. Sampai Zizie cakap, Bakal Suami Azie nanti kena sabar dengan Azie sebab Azie ni suka berjalan .. hahahaha Oooppss .. Tahu Sudahhh ..

Let's Begin !!!!
Azie, Adik Ikah dan Zizie
Haa nie la si comel petah bercakap lagi petah membuli mak sedara dia .. Baju Biru tu Qhalif dan Baju Merah Akief .. Betul ke eja .. haha xpela janji ada bunyi kann .. Dorang panggil Zizie 'Andak' ..

Destinasi Pertama Seoul Garden, Mahkota Parade .. Lapar kann .. Qhalif ni nk makan nasi goreng .. nasib kat sini ada sediakan nasi goreng .. hahaha ..
Rebus Semua Sekali La Senang .....
Pas makan lalu lak kat tempat game ... memangla budak2 suka .. lagi2 budak lelaki nie .... Xpela bukan selalu jumpa kann .. Kita layankan jela ..
Macam Ye2 Dia Main .. 
Okay ! Destinasi Kedua !! Pantai Klebang atau Dataran 1 Malaysia !!!
Belum turun kereta .. da request nak main layang2 .. nasib tak hujan walau langit agak mendung .. Nasib angin kuat so sesuai laa aktiviti kita ..
Tarik lagii ..

Yang kecik ni pon nak jugak main layang2


Sedihnya Layang2 abang dia Patah pulak .. 
Kat Klebang takde Coolblog tapi ada Coconut Shake !!
Haaa penah rasa takk .... Bagi rasa Coconut Shake Oreo .. Nyum3 ... Sedapnyaa .. Sampai tak bole nak cakap .. fokus dengan coconut shake dia tuu ...
Errmm Sedap!

Ntah apa dia sakat Andak dia

Peacee Melaka !!
Nanti Datangla Lagi .. 
Sekolah da Mulakan .. Qhaliff da masuk Darjah 1 .. Sekolah belajar rajin2 taw .. Jangan nakal2 .. Jangan buli kawan sekolah pulak .. Buli Andak takpe .. Kih3 ..
Rindu Dah Kat Dorang ...