"Buah Hati Saya"

Wednesday, 11 March 2015

Oceanarium The Shore Melaka

Hi korang ! Nak tunjuk sikit apa yg seronoknya Oceanarium di The Shore yang baru je bukak tahun lepas. Ermm Oceanarium best untuk sesiapa peminat tegar haiwan2 nie .. Bolehlah bawak adik2 anak2 melawat .. 
Masuk bukan free ok. Kenalah bayar haha.
Dewasa : Rm28
Kanak2 : Rm18
Warga Emas : Rm18
Azie da masuk tuh pon orang belanja kihkihkih .. Mula2 masa diajak masuk tu terfikir kenapalah dia nak sangat masuk dalam nie .. Aishh(mengeluh)
Tapela ikut jela .. Masa da masuk tuh teruja sebab dapat sentuh ikan paus pasir, tapak sulaiman. Haaaa masuk2 je taw .. belum jalan habis lagi .. Pastu tertarik kat tempat kura2. Macam2 jenis kura2 ada kat situ, yang paling RARE adalah KURA2 KEPALA ULAR. Serius pelik kepala dia panjang dan sebijik ular!! Haha sorry la Azie nie suka kura2 sebab Azie ada dua ekor kura2 kat rumah nama dia Adam JR dan Azizi JR. Hihihi okay tengoklah serba sedikit gambar dan video yang ada tuh ye ..
Patung Kuda Laut

Ikan apa lupa dah nama dia .. Haha

StoneFish ikan paling berbisa didunia

nie pon tataw apa nama HAHA

Okay nie paling best!!! Penyu yang comel .. banyak sangat .. dapat tengok secara dekat. Arghhh rasa xnak balik taw tengok penyu nie .. haha comel sangat ..


Nak taw lagi?? Pergilah sendiri .. Sebabkan azie suka haiwan2 nie .. So rasa nak masuk lagi ..


"Selamat datang ke Melaka Bandaraya Bersejarah"

No comments:

Post a Comment

Komen yang murni2 saja ye .. Terima Kasih ..