"Buah Hati Saya"

Wednesday, 1 November 2017

Keychain Felt

Hi Peminat Keychain Felt yang disayangi !!!
Acik Azie dengan rasa rajin yang penuh kasih sayang nak menjual keychain hasil jahitan Acik Azie.
Comel2 taw.
Boleh tempah dengan Acik Azie mengikut kehendak peminat2 keychain.

Sebarang pertanyaan boleh whatapps 0176329194

Sebelum tu like lah page KEYCHAIN FELT MURAH https://www.facebook.com/keychainfelt/
Kat bawah ni ada contoh gambar keychain yang Acik Azie jahit. Tak semua gambar la .. ni segelintir gambar saja.
Acik Azie jual murah2 jeee..

Minimum Order 5pcs
COD sekitar MELAKA, REMBAU dan PEDAS.
Postage Seluruh Malaysia.
 
Jom Cuci Mata.!.!.!
No automatic alt text available.
Keychain Bercorak dan Bernama RM4.00
No automatic alt text available.
Keychain Bernama RM4.00 dan Love RM2.00
No automatic alt text available.
Keychain Bernama RM4.00
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Love RM2.00
No automatic alt text available.
Si Comel RM2

Wednesday, 21 September 2016

Pengalaman dan Pesanan di Beruang's Hill Melaka

Ramai yang tak tahu bukit beruang ada treck hiking,jogging dan basikal. Selalu dengar orang jogging jela tapi kali ni Azie join kelab belia MAYC Kota Melaka untuk adakan 1 aktiviti hiking di Bukit Beruang.

Dah 2 kali hiking satu kali pagi dan lagi satu kali petang. Seronok dan menarik. Masa pagi tu okla walaupun lambat tapi petang tu mcm tak bole move on dengan tak sedap perut,jantung laju nak tahu kenapa? sebabnya baru je pas makan ketupat,rendang,sambal kacang .. Perghhh nikmatkann .. Lagipun embun pagi dengan udara petang tak sama. Jadi, kalau ada sesiapa yang teringin atau ada rancang nak hiking kat bukit beruang bolehla buat keputusan dengan berhemah ye.

Baru-baru ni banyak terdengar pasal orang sesat,jatuh gaung,orang hilang kan. 
Azie nak pesan sikitlah, pergi mana2 hutan mesti ada 'benda',tempatnya mesti keras kann?
Jadi apa perlu buat, masuk hutan cakap benda baik2,jangan mencarut,jangan buang sampah merata.. senang cerita, masuk rumah orang buat cara orang.. Sapa je suka orang luar masuk rumah kita, dia buat suka hati dia kan? Senang je kann..

Azie nak bagi pesanan kedua, nak hiking dalam hutan nie, janganlah berani masuk sorang2 terutamanya perempuan. Ini hutan cik kak bukan perpustakaan. Kalau boleh ajak kawan2. Lagi ramai, lagi bagus.

Azie nak bagi pesanan yang terakhir, nak hiking ni kena tengok cuaca.
Kalau hujan batalkan jela niat tu,kalau hujan baru berhenti pon batalkan niat tu. Kenapa?
Sebabnya, dalam hutan tu tak ada jalan tar. Kebanyakan jalan atas tanah merah, banyak daun2,dahan,ranting dan batu. Licin takut tergelincir. Dua kali hiking ni pon ada la dalam 4 kali nak terrgelincir sebab terpijak daun basah. Nasib baik masih gagah lagi hahahaha.

Semoga pesanan2 ini bermanfaat untuk orang baru nak berjinak2 untuk hiking. Boleh cuba bukit beruang untuk permulaan tapi ingat pesanan Azie okay.

Jangan pandai2 tak nak ada lagi berita sesat,tak jumpa jalan balik,jatuh gaung dan sebagainya, Kalau boleh elak baik kita elakkan. Tapi kalau benda tu takdir nak jadi kat kita walaupun da berjaga-jaga, redha jela. 

Okay setakat tu je nak bagi pesanan danceritakan pengalaman. Semoga berjaya. Have fun!!!

Antara koleksi gambar2 di dalam Bukit Beruang, Melaka.







Bye!!!

Sunday, 5 June 2016


Baca statement dalam gambar dan fikirkan ..



Makan dalam kan?
Tapi 

Monday, 6 April 2015

Sagil Gunung Ledang Johor



Kisah sagil nie dah bape minggu lepas 20/3/2015 .. Tapi harini baru ada rasa kerajinan tuh datang nak berceloteh kat sini ..

Cadangnya nak tunggu bodyguard join sekali tapi dia ada janji dengan orang lain .. jadinya untuk memuaskan  hati masing2 kita pergi jugak tanpa bodyguard kih3 ..

Azie nie suka keindahan alam .. so jangan pelik kalau mostly gambar azie ada pantai .. kih3 ..

Kitorang gerak dalam pukul 9 sampai pukul 10 lebih .. Sampai2 je terus cari tempat yang tak ramai orang .. sebab kitorang nie jenis tak suka ramai2 .. pening kepala haha .. Nasib sempat pergi beli nasi lemak .. sebab naik tangga nak dapatkan tempat yang cun perut pon berbunyi, siap karok lagu dangdut lagi .. haha ..

Keindahan CiptaanNya


Duyung2 UTeM


Zizie konon sweet la siram air gitu?


With my k.lia yang suka Pukkk 


Gaya kena bawak arus .. Errrr ..



say 'cheese' .......

Tangan Zizie selalu jadi monopod kitorang haha ..


3 jam berendam cukuplah

Selepas 3 jam .. berendam .. dah pukul 1 kitorang gerak balik .. Tengok orang pon da makin ramai .. yela hujung minggu kan .. lagipun terfikir nanti nak beratur panjang2 nak mandi .. bilik air 3 je .. 
Perempuan ni kalau mandi lama2 .. penat nak tunggu, boleh berangan sampai korea taw !

Huhu so kalau nak datang, datangla awal pagi .. tenang je rasa ..
Rasanya da setahun lebih tak datang sini ..
Yela busy kemain lagi .. huhu ..

Friday, 13 March 2015

My Boyfriend Always Sweet and Black !

My Boyfriend yg Hitam dan Manis. Ehh Meow .. Yess ,, niela my boyfriend sekarang .. 
Ganas, nakal, manja, baik(waktu mandi je)
Bila da jaga dari kecik mestila da macam layan anak sendiri, tak sampai hati dengar dia bersuara sedih kuat2, mesti kelam kabut keluar cari dia .. Yela sapa tak sayang boyfriend oiiii ...

Bulan pertama diberi kasih sayang
Selepas 2bulan diberi kasih syg tak muat da bakul tu 
Aksi nak cari perhatian pertama

Aksi cari perhatian kedua
Sombongkan diri

Waktu paling seronok nak buli dia .. Waktu dia tido . . .
Tarik kaki .. Geletek perut .. Alih tempat tido .. Pusingkan badan dia .. Buatla apa pon dia tetap nak tido ..
Aksi Menggoda

Kes rindu bakul yang da tak muat 
Bodyguard Si JR
 Kes buat muka sedih bila Tuan dia nak tinggalkan dia .. Macam lama tak jumpa lak ..
Tengok je Tuan dia Selfie

Menyelit2 
Bila waktu ganas, ganas sangat habis tangan dia gigit ..
Tapi waktu manja, manja sangat ..
Apa pon my favourite pet ever !
Memang suka kucing dari dulu xkisahla hitam keee .. kucing tetap kucing .. always cute ..
Nak amik hati Azie kena suka kucing jugak .. Haii Hitam Manis ~~

Saturday, 24 January 2015

Mahkota Parade --> Seoul Garden --> Klebang




Cerita da lama , hampir nak basi tapi baru nk update ..
Sekarang tengah bosan sebab tu rajin update blog nie .. 

Nak cerita jadi Driver kepada Zizie dan Anak2 Sedara dia .. datang dari Terengganu .. Zizie ni da lama tak jumpa anak2 sedara dia ni .. Rindu la kan .. Azie pon temankan la .. 
Ala macam tak kenal Azie nie .. Kaki jalan kann .. Sampai Zizie cakap, Bakal Suami Azie nanti kena sabar dengan Azie sebab Azie ni suka berjalan .. hahahaha Oooppss .. Tahu Sudahhh ..

Let's Begin !!!!
Azie, Adik Ikah dan Zizie
Haa nie la si comel petah bercakap lagi petah membuli mak sedara dia .. Baju Biru tu Qhalif dan Baju Merah Akief .. Betul ke eja .. haha xpela janji ada bunyi kann .. Dorang panggil Zizie 'Andak' ..

Destinasi Pertama Seoul Garden, Mahkota Parade .. Lapar kann .. Qhalif ni nk makan nasi goreng .. nasib kat sini ada sediakan nasi goreng .. hahaha ..
Rebus Semua Sekali La Senang .....
Pas makan lalu lak kat tempat game ... memangla budak2 suka .. lagi2 budak lelaki nie .... Xpela bukan selalu jumpa kann .. Kita layankan jela ..
Macam Ye2 Dia Main .. 
Okay ! Destinasi Kedua !! Pantai Klebang atau Dataran 1 Malaysia !!!
Belum turun kereta .. da request nak main layang2 .. nasib tak hujan walau langit agak mendung .. Nasib angin kuat so sesuai laa aktiviti kita ..
Tarik lagii ..

Yang kecik ni pon nak jugak main layang2


Sedihnya Layang2 abang dia Patah pulak .. 
Kat Klebang takde Coolblog tapi ada Coconut Shake !!
Haaa penah rasa takk .... Bagi rasa Coconut Shake Oreo .. Nyum3 ... Sedapnyaa .. Sampai tak bole nak cakap .. fokus dengan coconut shake dia tuu ...
Errmm Sedap!

Ntah apa dia sakat Andak dia

Peacee Melaka !!
Nanti Datangla Lagi .. 
Sekolah da Mulakan .. Qhaliff da masuk Darjah 1 .. Sekolah belajar rajin2 taw .. Jangan nakal2 .. Jangan buli kawan sekolah pulak .. Buli Andak takpe .. Kih3 ..
Rindu Dah Kat Dorang ... 

Monday, 22 September 2014

Tempat Praktikal Aku di Tamco Switchgear


Hi korang .. masih mencari2 tempat praktikal teruskn usaha .. 
Siapa yang tak lama lagi akan memasuki zon praktikal tu mintalah cepat2 ye sebab bukankita sorang dua je yang mintak tapi ramai taw .. pesaing tu memang ramai ..

Okay nie tempat pratikal aku(maaflah orang melaka memang kasau sikit kih3),
Tamco Switchgear (Malaysia) Sdn Bhd di Shah Alam


Disinilah tempat aku mengukir kenangan , menimba ilmu selama 10 minggu ..
Banyak benda aku belajar, banyak perkara terukir ..
Menambah kenalan yang lebih tua dari kita .. kakak2 abang2 ..
Huhu kenangan yang bernilai walaupun tak sabar nak habiskan praktikal ..
Aku asal Melaka belajar pun di UTeM Melaka
Praktikal pulak kat Shah Alam .. Menetap di Petaling Jaya ..
Kenapa tak sewa dekat2 tempat praktikal? Bukan banyak rumah sewa ke?
Haha memang banyak tapi 10 minggu tu rasa tak berbaloi nak keluarkan duit deposit dan duit sewa ..
Tak mampu lahh .. mahal kot kat sana .. elaun pon baru rm500

Nasiblah ada kawan duduk kat PJ tu .. So kita share duit sewa la yee .. hihi ..
Kalau dah kerja takpe la sebab nak duduk lama kann .. 

Sekarang aku da jadi SENIOR!!(berlagak sikit) kih3 .. konon jee ..
Sem 1 tahun 4 .. Projek Sarjana Muda 1 (PSM1) da bermula ..
Berdebar2 rasa hati ini .. haiyakkk ...
Takpe apa yang kita lalui itu semua pengalaman dan pengetahuan ..
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita sebab tu dia hantar kita sampai DISINI ..
Dia tahu kita bole buat !!
Doakan saya berjaya yeee .. Sayang Semua Muaahhh !!


Nie kawan2 seperjuangan saya di sana .. Terima kasih semua ... hehe ..

  

#rindutamco
#rindukakakabangyangnakal